BU BENZETME OLMAMIŞ SN.TOLGA AKALIN !

Rahmetli Ali Güngör ile vefatına kadar 40 yıldır tanıyan ve belli dönmelerde birlikte çalışma gururunu taşıyan bir kardeşi olarak bu benzetmeden rahatsız oldum.

Abone Ol

İYİ Partili Tolga Akalın: (Rıdvan Uz’a ihraç talebi) üzerine şu demeci yayınlamış.

• Bu kararın tarihe Sn. Genel Başkan Dervişoğlu’nu Devlet Bahçeli; Rıdvan Uz’u ise Ali Güngör olarak derc etme ihtimali vardır.

• Rahmetli Ali Güngör’ü ihraç edenler gönüllerde kaybetmiştir.

• Bu siyasi hareketten biri ihraç edilecekse o, koskoca bir siyasi mücadele sonucu kurulmuş hareketimizi saray sofralarına meze etmeye teşebbüs edenlerdir.

——

Sn. Tolga Akalın, Meral Hanımın istifası sonucu yapılan genel başkanlık seçiminde ki olağanüstü kongrede İYİ PARTİ’nin genel başkan adaylarından biri idi.

Ülkücü camia tarafından tanınan Tolga bey bu kongre vesilesi ile kamuoyunda da tanınırlığı artan bir siyasi isim oldu.

Bu tanınırlık ile birlikte verdiği demeçler konusunda artık daha dikkatli olmalı.

Örnekler ve benzetmeler uyuşmalı dengeli olmalı.

Rıdvan Uz adını onun demeci ile öğrendim.

Ama Rahmetli Ali Güngör ile vefatına kadar 40 yıldır tanıyan ve belli dönmelerde birlikte çalışma gururunu taşıyan bir kardeşi olarak bu benzetmeden rahatsız oldum.

Ali Güngör üzerinden benzetme yapabilmek için önce karakter ve imtihanını vermiş cesur bir kimlik eşitlemesinin olup olmadığına bakmak lazım.

Sonrasında ihraç sebebleri arasında ki gerekçelerin asalet ve haklılığının eşitliğine ve değerliliğine bakmak lazım.

Rıdvan beyin hangi siyasi başarı ve camiamızda bilinen bir kahramanlık hikayesi var bilmiyoruz.

İhraç konusunun sebebini de bilmiyoruz.

Bu durumda Rahmetli Ali Güngör ağabeyin muhatap kaldığı haksızlığın, kendisini değil bu haksızlığı yapanların karakter yarası aldığı olayla, Rıdvan beyi aynı teraziye koyup tartmak hak etmediği bir payeyi Rıdvan beye vermek ve Rahmetli Ali ağabeyinde ruhunu incitmek olmaz mı?

Ali Güngör yaşarken temsil ettiği ülkücü hareketin ilklerinden olup son nefesine kadar bu kutlu davanın fedakar, haysiyetli ve cesur bir evladı olmuştur.

Çok az dava adamı, vefatından sonra da ruhaniyeti ve isminin gündemde kalması ile davasına hizmet etme şerefine ve ecrine sahip olur.

İşte Ali Güngör ağabeyimiz de bu şerefi taşıyan davamızın ufuk insanlarından en başta gelenlerindendir.

Geride bıraktığı ailesi başta olmak üzere onu gönülden seven, taktir eden ve imrenerek örnek almak isteyen dostları onu asla unutmayacaktır.

Oğuzhan ismi ile yetiştirdiği oğlu babasının taşıdığı bayrağı aynı vakar ve tevekkül ile ülkücü bir genç olarak şerefle taşımaktadır.

Allah ona sağlıklı ömürler ve babasının emaneti ülkücü harekete uzun yıllar hizmet etmeyi nasip etsin.

Evet, Tolga bey kardeşim, bu demecinin yanlış anlamalara sebebiyet vermemesi için belki bir düzeltme yaparsınız.

Ama ben bu vesile ile bana bu hafta toprağa verdiğimiz İbrahim Doğan ağabeyimizin yakın arkadaşı, dostu ve cürümü rahmetli Ali Güngör ağabeyi hatırlatarak bu satırları yazmama fırsat verdiğin için özellikle teşekkür etmek isterim.

Hakkı Şafak Ses