Şair-Yazar Nurullah Genç'le, Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda verilen "başarı bedel ister" söyleşisinden sonra bir araya geldik.
Başta rektörümüz Sayın Mehmet Keleş olmak üzere her biri bir diğerinden değerli şair yazar arkadaşlarla 2 saat kadar sohbet imkansız oldu.
Söyleşi esnasında anlatılan başarı hikayelerinin günümüz gerçekliği ile ne kadar örtüştüğünü konuştuk Sayın Nurullah Genç'le.
Sürekli eleştirdiğimiz Batının kapısında 50 yıldır neden beklediğimizi sorduk. Gençlerimizin bütün anlatılan iyilik ve güzelliklere rağmen, hani kapılar açılacak olursa neden soluğu avrupa'da almak istediklerini sorduk.
Son 20 yılda elle tutulur bir tek şairimizin yazarımızın sinema sanatçımızın televizyon kanalımızın gazetemizin dergimizin neden olmadığını sorduk.
Geri kaldığımız ya da başarılı olamadığımız her konuda suçu Avrupa'ya Amerika'ya İsrail'e atarsak bunun Zamanla her türlü başarısızlığa kılıf olup olamayacağını sorduk.
Gençlerimize ölümü kutsamak yerine neden insan onuruna yakışır bir yaşam sunulmadığını sorduk.
Daha çok şey sorduk tabii, sormakla kalmadık sorduğumuz konularla ilgili kendi fikrimizi de söyledik.
Kendileri her ne kadar ekonomist, iktisatçı, Profesör de olsa biz bir şair gözüyle yaşadığımız temel sorunları bir de onun bakış açısıyla dinlemek istedik.
Konu şiire ve edebiyata geldiğinde işten geçmiş saatler epeyce ilerlemişti.
Meraklıları YouTube'dan Nurullah Genç hocamızın kendi öz yaşamından örnekler verdiği başarı bedel ister konulu videoları izleyebilirler.
Biz hocamıza Adıyaman'a teşriflerinden, sohbetlerinden ve tahammüllerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Adıyaman Üniversitesi rektörümüz Sayın Keleş'e de, öğrencilerimizi böyle bir etkinlikle buluşturduğundan dolayı teşekkür ediyoruz.
Panel konferans seminer ve benzeri toplantılara çok az katılan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, salonun böylesine tıklım tıklım olduğu ve yüzlerce öğrencinin salonun dışında kaldığı bir etkinliğe daha önce hiç rastlamadım.