17. ve 22. Dönem Milletvekili Yazar A. Sırrı Özbek gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’a verdiği röportajda "Sırları Taşlarında Saklı Şehir Adıyaman" dedi.

Zeynel Abidin Kıymaz’ın sorularını cevaplandıran Özbek "Sırları Taşlarında Saklı Şehir Adıyaman" isimli kitabı hakkında da bilgiler vererek şunları söyledi ‘Kitabım da Adıyaman'ın arkeolojik ve kültürel mirasını tarihsel zenginliklerini, ve turistik potansiyelini geniş bir şekilde ele aldık. Bugüne kadar Adıyaman ile ilgili yazılmış en detaylı kitap olduğu kanaatindeyim. Hem arkeolojik hem tarihsel süreç, hem de turizm rehberi niteliği taşıdığına inandığım bu kitabım gelecek nesiller içinde bir kaynak kitap olarak değerlendirileceğine inanıyorum.

"Sırları Taşlarında Saklı Şehir Adıyaman" kitabımız 2000 adet basılmıştı, kitabımız kısa sürede alındı bitti. Adıyaman’da kitabımıza ilgi istediğim gibi olmadı, genelde dışarıda yaşayan Adıyamanlıların ilgisi yoğun oldu.

Siyasi çalışmalarımı kitap çalışmalarına başladıktan sonra ara verdim. Genelde yazma üzerine yoğunlaştım.

İki kardeş öldü, sekizde yaralı İki kardeş öldü, sekizde yaralı

Siyasetten istesen de kopamıyorsun. Her yerde siyaset karşına çıkıyor.

Depremde Adıyaman ağır kayıplar verdi. Halen çamur ve toz problemi var. Konteynerde yaşayan on binlerce insanımız var.

Adıyaman’ın yaralarının sarılması için Adıyaman’ın desteklenmesi gerekiyor.

Adıyaman’a İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu geliyor. Belediyeler bırlığı toplantısı burada yapılacak. Bu fırsatları değerlendirerek Adıyaman’a yararlı hizmetlerin gelmesini sağlamamız lazım.

Adıyaman’da adres bulamıyoruz. Adres bulmayı bırakın, şehri geziyoruz kimse bizi tanımıyor, bizde kimseyi tanımıyoruz. Adıyaman’ın sosyal yapısıyla ilgili dikkatli olmamız lazım.

Adıyaman da sosyal kültürel faaliyetleri artırmamız lazım’ dedi.

Haber: Zeynel Abidin kıymaz

Editör: Zeynel abidin Kıymaz