ADIYAMAN’IN YOKSULLAŞMASININ NEDENLERİ

Adıyaman’ın gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi ve sorunlarının çözülmesi için toplumsal, ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarını çözmeye davet ediyorum.

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti’nin en kaliteli tütünü Adıyaman’ının köylerinde üretiliyordu. 
Tütün üretimi köylerde yaşayanların zenginliğini ve geçimlerini oluşturuyor ve sağlıyordu. 
Adıyaman Merkezinde, Besni ve Kahta ilçesinde tütün işletme kurum ve tesisleri vardı. 
Tütün tesislerinde toplam 2000 işçi çalışıyordu. Para kazanıyordu.
Köylerde üretilen tütünler Adıyaman Besni Kahta tütün işletme tesissilerinde işleniyordu. Sigara fabrikalarına taşınmaya hazır hale getiriliyordu. 
Adıyamanlılara ait kamyonlarla sigara fabrikalarına taşıyordu. 

Sigara Fabrikalarına satılıyordu.  
Tütün üretici köylüler. 
Tütün işletme tesislerinde çalışanlar. 
Sigara fabrikasına taşıma yapan kamyon sahipleri.
Para kazanıyorlar geçimlerini sağlıyorlardı. 
Adıyaman kalkınıyor ve zenginleşiyordu

Adıyaman’da Sümerbank Tesisi kurulmuştu. Sümerbank tesisinde askeri birliklerin iç giyim eşyaları ve diğer giyim eşyaları üretiliyordu. 
Sümerbank tekstil üretim tesisinde 850 Adıyamanlı kişi çalışıyordu. Para kazanıyorlar geçimlerini sağlıyorlardı. 

Adıyaman’da süt üretme tesisi kurulmuştu. Köylerde keçi, koyun ve ineklerde üretilen süt, süt üretim tesislerinde işleniyor ve satılıyordu. Süt üreticisi keçi, koyun ve inek sahipleri geçimlerini sağlıyorlardı zenginleşiyorlardı. 

Dünyada ilk ve tarihi yerleşim yeri olan örnek alınan ve örnek gösterilen tarihi Nemrut ve Kommagene yerleşim merkezinde, tarihi heykeller ve eserler yer alıyordu. 
Nemrut ve Kommagene yerleşim merkezinde Kahta ilçesi sınırında içinde yer alıyordu.
Kahta ilçesinde Kommagene Festivali yapıyordu.   
Dünyada tarihçiler, Turizmci yöneticiler ve turistler Türkiye’ye, Adıyaman’a, Kahta’ya geliyorlardı.
Nemrut’u ziyaret ediyorlardı. Kahta Nemrut Festivaline de katlıyorlardı. Adıyaman ve Kahta arabalarıyla seyahat ediyorlar. Otellerde kalıyorlar. Lokantalarda yemek yiyorlardı. Kahta ve Adıyaman gelir sağlıyordu. 
  
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde AKP, 3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidara geldi. 2002-2024 arasında yapılan seçimlerde tek başına iktidar olmaya devam etti. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetti.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YÖNETİMİNDE:
1- Adıyaman’ın köylerinde tütün üretimine son verildi. Tütün üreten köylüler gelirini kaybettiler. Köylerde yaşayan tütün üreticileri yoksullaştılar.
Adıyaman Merkezinde, Besni ve Kahta ilçelerinde yer alan tütün işletmeleri kapatıldı. Tütün işletmelerinde çalışanlar işlerini kaybettiler. Yoksullaştılar. 

2- Adıyaman Sümerbank Tesisi kapatıldı. Sümerbank tesisinde çalışan yöneticiler ve işçiler işlerini kaybettiler. Yoksullaştılar. 

3- Kahta Kommagene Festivali iptal edildi. Dünyada Nemrut Kommagene’ye ziyarete gelen turistler, tarihçi bilim adamları, Uluslararası Turizm işletmeleri yöneticileri Türkiye Gelip Nemrut’u ziyaret etmekten vazgeçtiler. Turistik ziyaretten büyük gelir elde eden Adıyaman bu gelirini kaybetti. Yoksullaştı.    

4- Adıyaman Halkı 2002-2024 arasında yapılan seçimlerde AKP’ye Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi.  
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığında Adıyaman yoksullaştı ve geriledi.  

5- Sevgili Adıyaman Halkı hemşerilerimi bu gerçekleri araştırmaya ve öğrenmeyek Adıyaman’ın gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi ve sorunlarının çözülmesi için toplumsal, ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarını çözmeye davet etmeye davet ediyorum.