ADIYAMANIN ÖNCELİKLERİ-3

Abone Ol

 Adıyaman’ın gelişme kalkınma istemini yaratmak ve bu duyguyu geliştirip zinde tutmak top yekûn bir zorunluluk haline gelmiştir.  

Eğitim sektöründe Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosu Adıyamanlılardan oluşuyor, Adıyaman Üniversitesi’nin başında da Rektör olarak Adıyamanlı bir bilim adamı var. Bu görevlerin emanetçisi olan hemşehrehrilerim, ellerini vicdanlarına koyarak, şu soruya cevap versinler.

ADIYAMANLI YÖNETİCİ VE EĞİTİMCİ OLARAK BU KENTE NE KATTIK?

EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTEBİLDİK Mİ?

EĞİTİMCİLERİN GENEL SORUNLARINI ÇÖZÜP, ONLARA SOSYAL TESİSLER KAZANDIRIP, YAŞAM STADARTLARINA KATKI SUNABİLDİK Mİ?

Eğitimcilerle genelde iç içeyiz. İçlerinde çok az sayıdaki eğitimci (istisnalar hariç), mesai saatinin bitimini bekleyip, günlerini bu şekilde doldurma telaşında. Çevre illere bakarsak, eğitimcilerin ve onların ailelerinin birçok sosyal imkânlardan yararlandığı öğretmen evleri var.

Adıyaman’da birkaç eğitim sendikası olmasına rağmen bu güne kadar bu kente, eğitim camiasına iyi bir öğretmenevi kazandıramadılar. Öğretmenlerin promosyon paralarıyla öğretmenevi yapım hamlesi başlatıldığı günlerde Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi nüfusu 10 bin civarındaydı. Bu gün Karaköprü merkez ilçe oldu, nüfusu 800 bine dayandı, bu ilçedeki fuar merkezi Adıyaman’da yok ve hala Adıyaman’a öğretmenevi yapılacak.

Öğretmenevinin yapım meselesini Milletvekili Yakup TAŞ’a yükleyemezsiniz, önce siz camia olarak kendinizi sorgulayın. Hangi projeniz, hangi davanız, hangi mücadeleniz siyasilerde karşılık bulmadı?

Kendi çalışma koşullarını, yaşam standartlarını, bilgi birikim ve kapasitelerini yükseltemeyenler çocuklarımızı da geleceğe hazırlamada başarılı olamazlar, bunlar biri biriyle bağlantılıdır.

AVUKATLARIMIZ ÖNCE KENDİLERİNİ SAVUNMALI

Kentin gelişiminin öncüleri Öğretmenler ve Hukukçular olmalı. Adıyaman 1970’li yıllarda birkaç Avukatın görev yaptığı yerdi. Hasan Taşar , Abdurrahman Şeref Bilgiç, Celal Kızılkaya, Yalçın Nakipoğlu gibi isimler siyasi hayatta ağırlığı olan akil adamlardı. Hukukçularımızdan son 20 yılda bir kaçı milletvekili oldu. Bir kısmı iktidar partisinde görev yaptı. Hatta bir Hukukçu bir dönem de Belediye başkanlığı yaptı. Maalesef bu siyasi avantaj kullanılamadı.

Adıyaman Barosu yöneticileri, hukukçular dernekleri ve her konuştuklarında mangalda kül bırakmayan hatipler, şöyle bir baksınlar Baro olarak kullandıkları mekân Avukatlık bürolarının bile gerisinde. Adıyaman’da görev yapan yüzlerce Avukat kendilerine bu kente yakışır Baro Binası yapamadıkları için başkalarını suçlamasınlar.

Burada dikkat çekmeye çalıştığımız husus; ağır gelişme sorumluluğunun faturasını siyasilere yüklemek kolaycılığından vazgeçmek. Önce kendimizi bir şeylere layık görmeli, daha sonra hak iddia edebilmek adına üretim, plan, projelerde dinamiklik sağlamalıyız. Kendimize şunu sorabilmeliyiz

‘’BİZLER BU KENTE BİREY OLARAK, STK OLARAK, KURUM KURULUŞ OLARAK NE KATTIK?’’

Adıyaman’ın önceliklerinden biri uzun yıllar Adıyaman’a hizmet edecek modern bir Öğretmenevi ve Sosyal tesisleriyle bir Baro binası yapılması olmalıdır. Baro projesi için adım atılırsa karşılık bulacağından eminim. Mesela yapılacak baro binasının Konferans salonu veya misafirhanesi Avukat Hasan Taşar Konferans salonu ismi verilerek İş adamı Avukat Hasan Taşar’ın katkısı sağlanabilir.

Yazı dizimiz devam edecek…