Adıyaman platformu ocak ayı gündeminde olan intihar vakaları ve gençliğin uyuşturucu dan, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması hususunda yaptıkları çalışmaları gözden geçirdi.

Platform sözcüsü GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz başkanlığında toplanan yönetimi oluşturan üyeler, gençliğin kötü alışkanlıklara bulaşmasının önü spora, müziğe ve sosyalleşmeye yönlendirilerek sağlanabilir dediler.

Adıyaman platformu yöneticileri ön hazırlığını yaptıkları dokümanları toplantıda değerlendirirken, ailelerin çocuklarını gözetmelerinin önemine vurgu yapıldı.

Toplantıda söz alan platform yöneticileri şunları söyledi;

Murat Çeliker: Gençlik meselleri önemli bu konularla ilgili yönetimdeki arkadaşlar her koldan araştırma içerisindeler. Suat Tekin hocam ve Mehmet Ali Alkuş hocamızda daha önceki raporların hazırlanmasında çok önemli emek verdiler. Suat Tekin hocamız özel işleri nedeniyle il dışındaydı, dönünce onların da katkısını alarak raporu olgunlaştıracağız inşallah.

Hakan Karaaslan: Yıkılmış bir kenttin yeniden inşasına şahit oluyoruz. Bir yandan binalar işyerleri ve evler yapılırken diğer yandan sosyal yaraların sarılması içinde topyekûn hareket etmeye ihtiyaç var. Adıyaman platformu olarak artık ‘bu kent sahipsiz’ gibi sözleri duymayacağız. Kentin sahibi bizleriz. Birlikte gençlerimizle ilgili sorunları da masaya yatırıp çözümler üreteceğiz. Çözüme katkı sunacağız.

Orhan Tohumcu: Gündemimize aldığımız konu çok mühim. Parklarda vs kuytu köşelerde gençlerimizin heder olmasını önlememiz lazım. Çalışmalarımız bir haftaya biter ve rapor olarak hazır hale gelir diye düşünüyorum.

Ömer Bolat 'Bangladeş'le işbirliğini artıracağız' Ömer Bolat 'Bangladeş'le işbirliğini artıracağız'

Mithat Solgun: özellikle Altınşehir mahallesi gibi bazı yerlerden bahsediliyor. Bu bölgelerde parklarda vs gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumamız lazım. Her yönüyle bu konuda toplum olarak görev almalıyız.

Uyuşturucunun kaynağını da kurutmak gerekiyor. Her yönüyle bu konuda mücadele gerekiyor.

Nuri Sever: Bu konuyla ilgili olarak uyuşturucuya bulaşmamış çocuklarımız en iyi şekilde korumalıyız. Gençlerimizi korumak için spor ve sanata yönelmelerini sağlamamız lazım. Gençlerimizin sanata ilgisini artırmalıyız. Spor tesislerini artırmalıyız gençler enerjilerini buralarda harcamalı değerlendirmeli.

Kemal Aslan: Önce aileleri tarafından çocukçalarını kontrol altında tutan aileleri ayrı tutmak gerekiyor. Ama çalışma koşullarından sosyal hayattan kaynaklı dağılmış aileler var. Çocuklarını kontrol edemeyen aileler var bu hususlarda ailelere yardımcı olmak gerekiyor. Özellikle bu gibi ailelere sahiplenmek lazım. Bir de çocuğu okutmaya zorluyoruz. Okuyamayan yeterli puan alamayan çocukları esnaflarımızın yanında çırak olarak çeşitli mesleklerde işe başlatmak lazım. Çocuklarımız boş gezmesin sanat öğrensin.

Mehmet Ali Alkuş: Ocak ayında aldığımız kararla İntihar ve gençlerin uyuşturucuya yönelmelerini önlemek için çalışma yapmaktı. Adıyaman’da intihar vakası acısından bölgemizde oran olarak fazla ve tehlike arzedıyor. Bu önemli konuya kafa yormamız ve bu sorunu azaltıcı çalışma yapmamız gerekiyor.

Mehmet Dağtekin: Gençlik meselesi çok önemli. Gençlerimizin boş vakit sayılacak zamanlarının iyi doldurulması lazım. Kitap okumak gibi, sanatla meşgul olmak gibi sporla meşgul olmak gibi sosyal kültürel alanlara yönelmesini teşvik etmememiz gerekiyor.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz