Bu kitapları yazarken istediğin buydu zaten.
Kitap yazayım, satayım para kazanayım amacı gütmedim. Siyaset tarihini, iktidar mücadeleleri, taht kavgalarını, savaşları okumaktan ve anlatmaktan kına gelmiş bir tarih öğretmeni olarak her zaman geçmiş zamanın sosyal tarihini öğrenmek istedim ama bu konuda bilgiler o kadar az ki, tarihçiler bu konuda neredeyse yok denecek kadar bilgi veriyorlar. Yaşadığım çağa tanıklık yapmak istedim, sosyal bir hatıra yazmak istedim, bunlar, belki istikbal'in araştırmacılarının karşılarına çıkar da onlara küçük de olsa bir katkı sağlarım düşüncesindeydim. Şimdiye kadar bir kitabım Genç Ozanlar Hareketi doktora tezinde çok önemli bir kaynak olarak gösterildi. Şimdi ise Adıyamanlı istikbal vadeden genç bir akademisyen arkadaşım Mehmet Kaçar Bey Adıyaman'a özgü ancak Türkiye'de pek de bilinmeyen Harfhane geceleri ile ilgili YÖK'ün onayladığı yüksek lisans tezinde 2 kitabıma da atıfta bulunduğu için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kitabı yazarken inanın tek amacım buydu.
Şimdilerde ne Fuzuli'den ne Baki'den ne Şeyh Galip'ten, ne de diğer Ulu ozanlardan şiirler okunmadığı için sadece taklitten ibaret olan Harfhane Gecelerini çok iy bilen, yaşayan, anlayan ve anlatan o gecelerin son icracısı bir kültür insanı rahmetli Kazım Yardımcı abiyi de saygıyla, sevgiyle, hürmetle muhabbetle, özlemle anıyorum.
Bu tez konusunda Adıyaman'da yazarlardan değerli hocam Aytekin Ebubekir, Zeynel Abidin Kıymaz, Mustafa Işıldak , Mehmet Emin Danış Fatih Adiyaman Bilal Karadağ ve diğer arkadaşların dikkatini çekiyorum.
On yıl kaldığım bu güzel şehire bir vefa borcu olsun diye yazdığım bu iki eserden haber veren Mehmet Kaçar beyi tebrik ediyorum. Yüksek lisans tezi hayırlı uğurlu olsun. Allah muvaffak etsin, başarılarının devamını getirsin.