GÜNDEM

5.9 deprem Malatya Ve Adıyaman'ı Salladı

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsüne göre, saat 10:46'da Malatya'da meydana gelen deprem yerin 6.5 kilometre derinliğinde gerçekleşti

Abone Ol

Malatya Kale ilçe merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem

 Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, saat 10:46'da Malatya'da meydana gelen deprem yerin 6.5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem çevre illerde hissedilirken, vatandaşlar binalardan dışarı çıkmayı tercih etti.

Depremin şiddeti, 5.9 olarak ölçüldü.

ADIYAMAN VALİLİĞİ: Olumsuz herhangi bir ihbar ulaşmadı

 Adıyaman Valiliği, kentte etkili olan Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı açıklamada, herhangi olumsuz bir ihbarın bulunmadığını bildirdi.

Valilik, panik ve korkuya neden olan depreme ilişkin açıklama yaptı.

Ekiplerin tayakuz halinde olduğu ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da, 5,9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş olup, ilimiz ve ilçelerimizde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemiş, ilgili birimlerimize herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. 
Başta AFAD olmak üzere yetkili kurumlarımız teyakkuz halinde olup, saha çalışmaları ve taramalar devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dendi

Kaynak : PHA

Kaynak : PHA